Home > Nieuws > Dit zijn de leukste creatieve hobby’s
Hobby
|
6 juli 2023

Dit zijn de leukste creatieve hobby’s

In deze tijd van corona zijn veel mensen op zoek gegaan naar een nieuwe hobby. Misschien heb je jouw nieuwe hobby al gevonden en beleef je er inmiddels veel plezier aan. Maar misschien ben je nog wel op zoek naar iets leuks. Een mooie hobby waar je je creativiteit in kwijt kunt. Ben je op zoek naar zo’n hobby? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij hebben een aantal superleuke creatieve hobby’s voor je op een rijtje gezet.

Leren schilderen

Een van de meeste populaire (nieuwe) hobby’s van mensen is toch wel schilderen. Het geeft een ontspannend gevoel en je bent even helemaal in je eigen wereldje. En het leuke is: iedereen kan het! Ja, ook jij! Je hebt niet veel nodig om te beginnen met deze hobby. Een schilderdoek, verf en kwasten volstaan. Als beginner kan je gewoon beginnen met wat lekker te kliederen. Leer de kwasten kennen en hoe de verf zich ontwikkeld op het doek. Bekijk ook wat filmpjes en lees blogs over het verbeteren van je techniek. Vind je het niks om in je eentje op zolder te staan schilderen? Neem dan les. Samen met anderen leer je alle technieken en je bent gezellig samen bezig. In deze blog geven we je een aantal tips voor het bedenken van leuke dingen om te schilderen!

Creatief met mozaïek steentjes

Mozaïek steentjes ken je vast wel. Misschien heb je ze zelfs liggen in de hal of badkamer. Maar wist je dat je ze ook voor je nieuwe creatieve hobby kunt gebruiken? Mozaïek steentjes heb je in allerlei vormen, soorten en maten. Dus ook hele kleintjes. Deze kleine steentjes kun je perfect gebruiken om objecten mee te decoreren. Sla de steentjes in kleine stukjes en plak ze bijvoorbeeld op de rand van een fotolijstje. Of op de rand van een grote spiegel. Ga ook eens naar de kringloop om te kijken of ze daar spullen hebben die wel opgepimpt kunnen worden. Een klein oud bijzettafeltjes bijvoorbeeld. Deze kun je mooi oppimpen met mozaïek steentjes op het tafelblad. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt de steentjes er wel op kwijt. De steentjes kun je op veel plekken kopen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de website van Topmozaiek. Hier vind je veel mooie steentjes voor je nieuwe hobby!

Lees meer  Hoe schilder je de Dikke Dames?

Zelf kleding en tassen maken

Hoe leuk is het als je zelf je kleding of tassen kunt ontwerpen? Je kunt zelf de kleur bepalen van je gloednieuwe jurkje en het perfect voor jou op maat maken. Het kan allemaal en het enige dat je er voor nodig hebt is een naaimachine en stof. Leer eerst de naaimachine goed kennen en oefen genoeg voor je de schaar zet in je prachtige stof. Je kunt met een naaimachine niet alleen kleding helemaal naar eigen wens maken, je kunt er bijvoorbeeld ook tassen, kussen, gordijnen en zelfs knuffels mee maken. Een erg leuke en creatieve hobby dus! Dus ga snel op zoek naar een goede naaimachine of leen er een van je moeder of buurvrouw. Het naaivirus zal je snel in zijn greep hebben.

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024