Home > Nieuws > Zet je mooiste herinneringen om in een schilderij
Hobby, Kunst
|
6 april 2023

Zet je mooiste herinneringen om in een schilderij

Kan je goed schilderen en wil je wel eens wat anders schilderen dan altijd dezelfde fruitschaal of een zelf bedacht landschap? Dan hebben we een aantal tips voor je. Veel mensen die al jaren schilderen vallen namelijk steeds terug op dezelfde onderwerpen. En dat kan voor sommige mensen het einde betekenen van hun prachtige en creatieve hobby. Want iedere keer hetzelfde schilderen wordt uiteindelijk een beetje saai. En dat is natuurlijk erg jammer! Daarom geven we je een aantal ideeën voor schilderijen die je kan maken. Let op: je moet wel een ervaren schilder zijn voor de meeste tips. Beginnende schilders kunnen beter bij dit blog beginnen.

Haal je vakantiefoto’s een tevoorschijn

Vrijwel iedere schilder heeft wel een onderwerp waar hij of zij erg goed in is. Bloemen schilderen bijvoorbeeld of personen. Probeer jezelf toch eens wat vaker uit te dagen en ga eens voor een ander onderwerp. Een leuk onderwerp voor een schilderij is bijvoorbeeld een vakantiefoto. Blader eens door je vakantieboeken en haal de mooiste herinneringen weer naar boven. Bijvoorbeeld van je spannende Ardennen avontuur! Of die heerlijke dag aan het strand met je gezin. Probeer eens een van je vakantiefoto’s na te schilderen. Voor veel schilders vrij lastig, maar oefening baart kunst. Begin dus niet met de moeilijkste foto met veel details. Als het je uiteindelijk lukt om je vakantiefoto om te toveren tot een prachtig schilderij heb je echt iets om trots op te zijn! Hang hem midden in de woonkamer op en geniet van je kunstwerk!

Lees meer  Het voordeel van wonen in Limburg als een creatieveling

Tips om je te helpen met schilderen

Veel gevorderde schilders beschikken inmiddels wel over de juiste materialen. Toch willen we even benadrukken hoe belangrijk het is om het juiste materiaal te gebruiken. Een schildersezel is wel een must, maar gebruik ook goede kwaliteit kwasten en verf. Ben je nieuw in het schilderen van mensen? Of heb je hier moeite mee? Heel begrijpelijk, want het schilderen van mensen is een van de meest lastige dingen die er zijn. Een hulpmiddel hiervoor is een tekenpop. Dit is een houten pop die je in allerlei posities kunt zetten. Zijn armen en benen kunnen onder andere bewegen. Je kunt gemakkelijk de verhoudingen bekijken ten opzichte van het lichaam. Dus ben je van plan om je vakantiefoto’s tot een schilderij om te toveren? En ben je nog niet zo bekwaam in het schilderen van mensen? Denk er dan eens aan om een tekenpop als hulpmiddel te gebruiken. Je schilderijen zullen er aanzienlijk op vooruit gaan!

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024