Home > Nieuws > Wat heb je nodig om te beginnen met schilderen?
Kunst, Schilderen
|
6 april 2023

Wat heb je nodig om te beginnen met schilderen?

Beginnen met schilderen is eigenlijk helemaal niet duur, en ook nog eens heel simpel! Nu kun je niet verwachten dat je vanaf het eerste moment meesterwerken uit je losse pols kunt schudden, maar dat maakt schilderen ergens ook wel leuk. Het is voor iedereen. Wat moet je echter aanschaffen om gewoon te kunnen beginnen?

Acryl- en olieverf

Olieverf is wel leuk om mee te experimenteren, maar niet handig voor beginners. Met olieverf kun je “nat op nat” werken, wat betekent dat je gewoon verf op een natte laag toe kunt voegen. Wel duurt het ook een heel stuk langer voor olieverf droog is, en is het een dure verf. Acrylverf is daarentegen veel goedkoper en vrijwel overal te krijgen. Bij de Action of de Hema heb je zo een paar goedkope tubetjes. Ook droogt het snel, maar nat op nat werken kan niet, dan vermengt de verf zich. Voor acrylverf gebruik je penselen met synthetisch haar of varkenshaar. Olieverf heeft zo haar eigen penselen, zoals runder- of marterhaar.

Benodigde materialen

Acrylverf is dus de beste beginnersoptie en zo gevonden. De penselen kun je op dezelfde locaties als de acrylverf vinden. Natuurlijk is er wel een verschil in de kwaliteit van dure en minder dure penselen, zoals haren die steviger vastzitten. Maar als je echt nog moet beginnen, hou je daar dan niet mee bezig! Gewoon de meest simpele materialen zullen voldoen om te ontdekken en te experimenteren. Naast de verf en de penselen heb je nog een palet en eventueel een paletmes nodig. Een houten pallet zal vies blijven met oude lagen verf er nog op (maar nog steeds bruikbaar!) en een wegwerp palet heeft meerdere bruikbare vellen. Als er wel iets is om in te investeren wanneer je zeker weet dat je meer wilt schilderen is het een schildersezel. Deze kan een vertrouwde werkplek maken, en een vaste, stevige ondergrond bieden voor je al je komende werken. Oh! En oude kleding of een schort is natuurlijk ook wel handig… Als je jouw pas gekochte broek schoon wilt houden.

Lees meer  Je creativiteit de vrije loop laten gaan met intuïtief schilderen

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024