Home > Nieuws > Leuke dingen om te schilderen
Schilderen
|
6 juli 2023

Leuke dingen om te schilderen

Leuke dingen om te schilderen

Vind je het leuk om in je vrije tijd te schilderen of creatief bezig te zijn? Dan kan het vast soms lastig zijn om iets te bedenken dat je kunt schilderen. Ondanks dat je vaak veel creativiteit kwijt kunt in het schilderen zelf, is het niet altijd even makkelijk om er een begin aan te maken. Vooral wanneer je dit al regelmatig hebt gedaan en je door je ideeën heen bent. Wil je het jezelf graag wat makkelijker maken? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze blog gaan we je inspireren met verschillende ideeën om leuke dingen te schilderen. Zo kan jij meteen aan de slag met jouw penseel!

Wat kan ik schilderen als beginner?

Heb je nog niet zo vaak geschilderd of is het de eerste keer dat je gaat schilderen? Dan wil je het jezelf natuurlijk niet te moeilijk maken. Leuke dingen om te schilderen als beginner zijn voornamelijk het stilleven. Voorbeelden hiervan zijn voorwerpen die je voor je neer kunt zetten, zoals een appel, vaas of ander klein voorwerp. Door hiermee te beginnen, leer je namelijk te schetsen, het maken van een basisvorm, het matchen van kleuren en het maken van schaduwen. Oefen dan ook regelmatig met zulke voorwerpen, zodat je een goede basis hebt voordat je begint aan het lastigere werk.

Leuke dingen om te schilderen

Een aantal ideeën om te schilderen

Heb je al een aantal keren geschilderd en wil je graag een stapje verder gaan? Lees dan even verder, want hieronder geven we een aantal leuke ideeën om te schilderen. Zo hoef jij nooit meer lang erover na te denken!

Landschappen

Vind je het fijn om geheel te ontspannen tijdens het schilderen? Dan is het een leuk idee om landschappen te schilderen! Bij het schilderen van landschappen zijn er eindeloze mogelijkheden en kan jij je creativiteit daar helemaal in kwijt. Van een prachtig strand tot mooie bergen en bossen tot een kleurrijke bloementuin en nog veel meer. Landschappen zijn erg leuk om te schilderen, omdat je kunt experimenteren met verschillende kleuren, penseelstreken, lichteffecten en natuurlijk schaduwen. Perfect voor beginners, maar natuurlijk ook voor gevorderden.

Abstracte kunst

Ook abstracte kunst behoort tot een van de leukste ideeën om te schilderen. Abstracte kunst is kunst waar in eerst instantie niet iets herkenbaars in gezien kan worden. Er wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van verschillende vormen, kleuren, contrasten en ritmes. Omdat er bij abstracte kunst niet echt iets is wat je doet naschilderen, kun je er geheel je gevoelens, emoties en natuurlijk creativiteit in kwijt. Hoe je een begin kunt maken aan abstracte kunst? Begin bijvoorbeeld met het maken van driehoeken, vierkanten of ander vormen (in bepaalde kleuren) op het doek. Vanuit daar kun jij je jouw creativiteit geheel de vrije loop laten gaan.

Lees meer  Schilderen op nummer: Van A tot Z

Denk je dat je het maken van abstracte kunst leuk gaat vinden en wil je graag meer gaan schilderen om te ontspannen? Dan is initiatief schilderen misschien ook wel iets voor jou! In deze blog vertellen we jou daar meer over!

Leuke dingen om te schilderen

Gebouwen

Heb je al flink wat geoefend en ben je op zoek naar nieuwe en uitdagende ideeën om te schilderen? Dan is het schilderen van gebouwen misschien wel iets voor jou! Pak eens een mooie foto erbij en probeer deze na te schilderen op jouw eigen manier. Hoe je dit het beste kunt aanpakken? Door eerst te beginnen met het schetsen van alle belangrijke en grote elementen van het gebouw en daarna steeds specifieker verder te gaan. Door van groot naar klein te werken en steeds meer details toe te voegen, zul je zien dat het een prachtig geheel kan worden. Begin pas op het laatst met het licht en de schaduw, zodat je er diepte aan kunt toevoegen. Het is belangrijk om te onthouden dat je bij het schilderen van gebouwen veel geduld moet hebben en vooral de tijd moet nemen. Wees ook niet bang om je eigen stijl eraan toe te voegen!

Portret

Hou je wel van wat uitdaging of heb je al veel ervaring in schilderen? Ga dan eens een portret maken! Ondanks dat het maken van een portret als moeilijk wordt ervaren, is het een erg leuke uitdaging. Begin eerst met het maken van schetsen. Dit hoeft niet in een keer goed te gaan, experimenteer hier vooral mee. Experimenteer ook met verschillende kleuren of ondergrond om te juiste feeling erin te krijgen. Begin eerst met het aanbrengen van alle donkere tonen, daarna alle kleur en pas als laatste de lichte tonen. Ben je daar helemaal klaar mee? Dan mag het detailleren beginnen!

Vind je het toch fijner om niet zelf leuke dingen om te schilderen te bedenken? Probeer dan eens om te schilderen op nummer! Dit is zowel voor beginners als gevorderden enorm leuk en ontspannend om te doen.

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024