Home > Nieuws > Algemene kennis over schilderen en kunst
Schilderen
|
6 april 2023

Algemene kennis over schilderen en kunst

schilderen als hobby

Schilderen is een hele leuke, maar vooral creatieve, hobby die bekend is bij een groot deel van de Nederlanders. Het zorgt niet alleen voor afleiding, maar ook voor ontspanning. Daarnaast kun je met schilderen je creativiteit trainen en daardoor jezelf trainen en stimuleren. Schilderen kan je vrijwel overal doen. Je kunt er voor kiezen om een object uit je huis te schilderen (zoals een bloemenvaas), maar je kunt er ook voor kiezen om lekker naar buiten te gaan en daar te gaan schilderen. Hierdoor krijg je nog meer inspiratie en kun je dit reflecteren naar je uiteindelijke schilderij.

Bekende schilders en hun kunst

Bij veel mensen blijft schilderen een hobby en niet iets waarmee zij veel geld kunnen verdienen. Voor sommigen pakt dit echter anders uit en worden zij rijk door hun schilder kunsten. Hier zijn talloze voorbeelden van, waarvan sommige zelfs wereldberoemd zijn geworden. Sommige kunstwerken zijn zelfs enkele tonnen tot miljoenen euro’s waard. Kortom, een goede lucratieve bezigheid toch? Ook in ons land zijn er meerdere bekende schilders geweest die bakken met geld hebben verdient met schilderen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Rembrandt en Vincent van Gogh. Beide hebben meerdere schilderwerken gemaakt die nu wereldberoemd zijn en miljoenen waard zijn.

Meer leren over kunst

Kunst is er vrijwel altijd al geweest. In de tijd van Grieken en Romeinen waren er al meerdere kunstenaars, en zelfs in de tijd van de Egyptenaren waren er al kunstenaars. Sterker nog, in de tijd van jagers en verzamelaars zijn er hoogstwaarschijnlijk ook kunstenaars geweest. Dit kan je afleiden aan de verschillende grottekeningen die gevonden zijn in grotten en uit deze tijd kwamen. Ook deze mensen deden schilderen wat zij zagen of waar zij aan dachten. Voor hun was dit ook een soort van communicatie, omdat in deze tijd er nog geen schrift was uitgevonden en er naar alle waarschijnlijkheid nog geen sprake was van een alfabet of zinsopbouw.

Lees meer  Concentratie bij het schilderen

Je kennis testen over schilderen en kunst

De kennis die je opdoet over schilderen en kunst in zijn algemeen, kun je gebruiken voor andere doeleinden. Zo kun je ervoor kiezen om met deze kennis een pubquiz op te maken over dit onderwerp, en samen met vrienden en familie deze kennis testen! Dat is niet alleen heel leuk maar ook nog eens heel erg leerzaam. Pubquiz vragen kunnen je ook helpen de informatie beter te onthouden, wat natuurlijk ook weer zeer voordelig is.

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024