Home > Nieuws > Krijg meer serotonine met een hobby
Hobby
|
17 juli 2023

Krijg meer serotonine met een hobby

serotonine

De meeste mensen weten dat serotonine een neurotransmitter is die verantwoordelijk is voor het humeur, maar wat ze misschien niet weten is dat het verhoogd kan worden door een nieuwe hobby te beginnen. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat wanneer mensen zich bezighouden met activiteiten waar ze gepassioneerd over zijn, hun serotonineniveau stijgt, wat leidt tot een algehele verbetering van de stemming. Dit betekent dat als je even een down gevoel hebt, het beginnen aan een nieuwe hobby je kan helpen om je serotoninepeil op te krikken en je gelukkiger te maken. Lijkt dit je interessant? Lees dan vooral even verder. Hieronder worden namelijk een aantal hobby’s beschreven die kunnen helpen bij het verhogen van het serotonine level.

Wandelen

Wandelen is een geweldige manier om naar buiten te gaan en van de natuur te genieten. Het is ook een fantastische manier om wat beweging te krijgen en je serotonine niveau hierbij te verhogen. Als je wandelt, kun je genieten van de schoonheid van de natuur en frisse lucht happen. Wandelen is tegelijkertijd ook een goede workout. Je activeert namelijk best wel een aantal spieren tijdens het lopen, vooral als het veel bergopwaarts is. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe hobby waarbij je zowel werkt aan je fysieke als mentale gezondheid, dan is wandelen iets voor jou.

Schilderen

Schilderijen kunnen een geweldige manier zijn om jezelf te uiten en om bepaalde emoties die je voelt vrij te laten. Je haalt deze emoties namelijk uit je hoofd door ze op een doek te zetten. Het geeft een klein beetje hetzelfde effect als het schrijven van een dagboek. Schilderen kan ook een goede manier zijn om je serotoninegehalte te verhogen. Wanneer je schildert, gebruikt je de creatieve kant van jezelf om iets moois te creëren. Dit kan heel therapeutisch zijn, en het kan ook helpen om je stemming te verbeteren. Als je op zoek bent naar een nieuwe hobby om je serotoninegehalte te verhogen, dan is schilderen een goede optie. Ben je niet goed in schilderen? Dan is schilderen op nummer misschien wel wat voor jou!

Lees meer  Dit zijn de leukste creatieve hobby’s

Het bespelen van een muziek instrument

Een laatste geweldige manier om je serotonine niveau te verhogen is door het spelen van een muziekinstrument. Wanneer je muziek speelt, gebruik je tegelijkertijd de creatieve en de logische kant van je hersenen. Dit kan een geweldige manier zijn om je hersenen uit te dagen en te stimuleren. Bovendien kan muziek heel plezierig en rustgevend zijn. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe hobby die u zowel uitdaagt als ontspant, kan het bespelen van een muziekinstrument de perfecte keuze zijn.

Kortom; Er zijn genoeg opties om uit te kiezen als je op zoek bent naar een nieuwe hobby die je serotonine level kan verhogen. Er zijn hobby’s waarbij je zowel aan je fysieke als mentale gezondheid kunt werken, jezelf kunt uiten en emoties los te laten en je creatieve en logische kant van je brein te gebruiken. Iedere persoon is anders, maar voor iedereen is er wel een leuke en interessante hobby te vinden die uiteindelijk zorgt voor meer geluk in het leven.

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over hoe kun je een koe schilderen?

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024