Home > Nieuws > Concentratie bij het schilderen
Schilderen
|
6 april 2023

Concentratie bij het schilderen

Of het nou gaat over een opdracht voor school, het zelf inplannen van thuiswerk, of een creatieve bezigheid. Het kan al snel lastig zijn om je concentratie te bewaren. Zonder concentratie krijg je weinig gedaan, en kan dit zelfs tot uitstelgedrag leiden. Dit kan bij alle soorten creativiteit een probleem zijn, en andere benamingen krijgen zoals “writer’s block”. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om je concentratie vast te houden en te maken wat je eigenlijk wilde maken.

Discipline is ritme is concentratie

Vaak wordt discipline verward met de wil om door te kunnen blijven gaan, terwijl het eigenlijk meer op een ritme aan komt. Zodra je een ritme kunt aanhouden om bijvoorbeeld dagelijks om vijf uur ’s middags een uur te gaan schilderen, dan kan je brein hieraan wennen. Dat is de eerste stap om geconcentreerd bezig te kunnen zijn.

Mocht je nou geen vaste momenten kunnen inplannen om wat voor reden dan ook, kun je altijd nog je rust vinden bij een activiteit. Zet allereerst je connectie naar de buitenwereld voor zover dit kan op pauze. Geen appjes en andere berichten, gun jezelf de rust om met één ding bezig te zijn dat voor jou belangrijk is. Daarnaast kan je ademhaling ervoor zorgen dat je in het hier en nu blijft. Je kunt in Limburg ademtherapie volgen om dit soort technieken te leren. De juiste ademhaling werkt meditatief en brengt concentratie met zich mee.

Herhaling

Ook als je geen vaste momenten hebt om met je hobby bezig te zijn, dan werkt een ritme en structuur wel goed. Dus als je merkt dat bijvoorbeeld jouw telefoon uitzetten goed werkt, doe dit dan ook elke keer. Voor je het weet hebben je lichaam en geest een moment om naar uit te kijken, en zal dit in je ritme sluipen.

Lees meer  Dit zijn de leukste creatieve hobby’s

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024