Home > Nieuws > Hoe begin je met schilderen?
Schilderen
|
7 augustus 2023

Hoe begin je met schilderen?

Facebook shopping

Door de coronapandemie hebben veel mensen veel meer vrije tijd. Deze tijd moet worden ingevuld. Mensen die hun vrije tijd niet invullen zullen vroeg of laat in de problemen komen. Mensen zijn namelijk zo gemaakt dat zij zich met iets bezig moeten houden wat zij graag doen. Als zij dit niet doen dan worden zij doodsongelukkig. Om dus een beetje gelukkig te blijven in deze moeilijke tijden moet je iets waar je zelf blij van wordt. Voor de een is dit iets van sport voor de ander is dit juist iets anders zoals breien. Sommige mensen kiezen echter voor schilderen. Dit zijn mensen die houden van creativiteit. Deze mensen vinden het heerlijk om hun creatieve ei kwijt te kunnen in hun hobby. Mensen die veel met creativiteit bezig zijn zullen in hun dagelijkse leven ook sneller creatieve oplossingen bedenken voor hun problemen. Dit komt omdat hun hobby het creatieve gedeelte van hun hersenen stimuleert.

Begin rustig aan

Toch kan het moeilijk zijn om te beginnen met schilderen. Mensen die een leegdoek voor zich hebben snappen soms niet hoe ze moeten beginnen. Daar gaat het eigenlijk al verkeerd. Je moet gewoon beginnen en het gevoel en de creativiteit de vrije loop laten gaan. Het is aan te raden om zo’n een tot twee uur per week voor jezelf vrij te maken om te schilderen. Probeer dit op een vast moment in te plannen. Dit komt volledig ten voordelen van je creativiteit en van je planning. Zo weet je precies wanneer je tijd vrij moet maken. Belangrijk om te weten is dat het uren kost en natuurlijk veel meters schilderen voordat je goed kunt schilderen. Het volgen van een schildercursus kan dit proces versnellen. Toch is het ook geen verkeerd idee om het op eigen kracht of op een eigen tempo te doen. Zo leer je namelijk je eigen stijl kennen. Een ander belangrijk punt om niet te hoge doelen te hebben. Je begint pas dus leg de lat niet te hoog. Dit zorgt er namelijk voor dat je het plezier in het schilderen kunt verliezen.

Lees meer  Wat heb je nodig om te beginnen met schilderen?

Geld verdienen met je hobby

Mocht je nu het gevoel krijgen dat het schilderen je goed afgaat dan hoef je niet de straat op te gaan zoals vroeger om je werken te verkopen. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig via Facebook Shopping. Via Facebook Shopping spreek je een mondiaal publiek aan dat jouw kunstwerken kan aanschouwen en kopen. Zo kun je ook nog een aardige zakcent verdienen met deze leuke hobby.

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over Hoe schilder je de Dikke Dames.

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024