Home > Nieuws > Het voordeel van wonen in Limburg als een creatieveling
Kunst
|
28 maart 2023

Het voordeel van wonen in Limburg als een creatieveling

wonen in Limburg

Wonen in Limburg heeft meerdere voordelen. Daar horen niet alleen maar het lekkere eten, rustige leven en vriendelijke mensen bij. Mensen die Limburg al eens eerder bezocht hebben weten dat het landschap in het zuiden van Limburg prachtig is. Dit landschap trekt veel toeristen, waaronder wandelaars en fietsers, maar zeker ook de creatieve mensen. Een aantal van deze mensen valt als een blok voor dit deel van de provincie en kiest ervoor om te gaan wonen in Limburg. Geef ze eens ongelijk. Ben jij een creatieveling die deze stap ook aan het overwegen is? Dan hebben wij in onderstaand artikelen een aantal voordelen benoemd om je over die streep heen te trekken.

Schilderachtig landschap

Er zijn meerdere plaatsen in Zuid-Limburg (en vooral het heuvelland) die beschikken over een rustig plaatsje waar je als schilder kunt gaan zitten om inspiratie op te doen. Ook kun je een schildersezel meenemen en op de plaats zelf een prachtig schilderij maken. Eén van deze plekken bevindt zich in het Gerendal. Dit is één van de mooie bossen in de omgeving van Valkenburg. In dit bos is een plekje met een bankje verstopt waar je uitkijkt op de velden, Valkenburg, Oud-Valkenburg en het bekende kasteeltje Kasteel Schaloen. Bezoek deze plek bij zonsopkomst of op een mooie zomerse dag. Op deze momenten is het uitzicht het mooiste.

Exposities Limburg

In Limburg zijn vele unieke plekken waar vaker kunstexposities plaats nemen. Zo heb je bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Echter, een veel uniekere plek bevindt zich op een kleine 20 minuten rijden van Maastricht. Deze plek heet Houthem St.-Gerlach. In deze plaats bevindt zich voor de culinaire en artistieke mensen onder ons bekende landgoed Château St.-Gerlach. Naast dat het een hotel, restaurant, brasserie en vergaderlocatie is, heeft het ook 2 prachtige expositie locaties. Over het gehele landgoed zijn het hele jaar door beelden te vinden van verschillende kunstenaars. Het bekendste beeld is waarschijnlijk het draaiende ei pal voor het chateau. Ook beschikt het landgoed over een eigen kerkje. In en om deze kerk zijn afwisselend exposities te vinden van verschillende schilders en kunstenaars.

Lees meer  Kunstenaars en auteursrecht

Een eigen expositie

Wanneer je verder in het Heuvelland van Limburg gaat kijken kom je de schattigste boerderijen tegen. Dit zou een ideale plek kunnen zijn om zelf een expositie te plaatsen. Vele kunstenaars zijn je al voor gegaan. Als je goed zoekt kom je ook een aantal van deze kunstexpositie boerderijen tegen in het Heuvelland en omstreken. Welke ambitieuze creatieveling wenst nu niet uiteindelijk een eigen plek om zijn of haar kunstwerken aan het publiek te showen. Als dit je niet over de streep trekt om te gaan wonen in Limburg, zal niks dat doen.

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024