Home > Nieuws > Het eerste ontwerp van een woning
Kunst
|
6 april 2023

Het eerste ontwerp van een woning

Bij het ontwerpen van een woning wordt er uiteraard gekeken naar de wensen van de cliënt, maar ook naar het budget en de mogelijkheden. Ooit de Sims gespeeld? Waar je kunt kiezen tussen de modellen muren, behang, ramen, en meer die het spel te bieden heeft? Dat is een beetje te vergelijken met de prefab woning cultuur bijvoorbeeld. Hierbij kan de klant keuzes maken tussen verschillende onderdelen voor een prefab woning. Zo sluit het ontwerp wel bij alle wensen aan maar kunnen er niet zomaar niet-bestaande elementen worden toegevoegd.

Functionaliteit boven design

Een hip ontwerp is super, maar zonder de juiste bestemmingen ook helemaal nutteloos. Daarom worden ruimtes eigenlijk altijd eerst ontworpen n.a.v. de wensen die over de ruimte indeling gaan. Is een ruime keuken belangrijk? Moet er voor de chef-koks in spé een ruim kookeiland komen? Hoeveel kamers zijn nodig zodat het gezin elkaar niet in de haren vliegt? Opbergruimte? Deze vragen en meer kunnen gesteld worden, waarbij de antwoorden erg belangrijk zijn voor het resultaat. Daarnaast is de sfeerbepaling ook belangrijk voor de stijl en de kleursamenstelling van het huis. Iemand die van veel warme houttinten houdt zal niet snel voor een moderne woning gaan met veel wit.

Budget bepaalt afmetingen en materiaal

Nadat vaststaat wat de solide basis van belang is voor de cliënt wordt er gekeken naar de voordelen van verschillende soorten materiaal, en de mogelijke afmetingen die worden toegelaten door het budget. Een combinatie van alle bovenstaande factoren vormt dan het eerste ontwerp van een woning!

Lees meer  Schilderen op nummer: Van A tot Z

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024