Home > Nieuws > Hoe zien de huurprijzen in Apeldoorn eruit?
Niet gecategoriseerd
|
6 april 2023

Hoe zien de huurprijzen in Apeldoorn eruit?

Het komst misschien niet als verrassing, maar ook in Apeldoorn zijn de prijzen van huurwoningen de lucht in gegaan. Eigenlijk volgt Apeldoorn de trend van de rest van Nederland, waar we ook al een vergelijkbare opmars zagen. Deze stijging begon een aantal jaar geleden, in 2018 om precies te zijn. Normaliter houdt de huursector een gemiddelde stijging van zo’n 6 tot 7%, maar in 2018 was deze stijging dus een stuk forser. In Dit jaar werden huurwoningen in Apeldoorn zeker 23% duurder! Slecht nieuws dus voor huurders in Apeldoorn, maar ook in de rest van het land. Een stijging als deze ga je namelijk zeker voelen op de plek waar het het meest pijn doet: de portemonnee.

Op zoek gaan naar een woning in Apeldoorn

Het is soms moeilijk op een rijtje te krijgen hoeveel en wat voor soort huurwoningen Apeldoorn te bieden heeft. Er zijn tal van makelaar die hun woningen online aanbieden, maar ook offline. En dan heb je ook nog apps als Funda. Best begrijpelijk dat je soms het overzicht een beetje kwijt raakt. Om alles onder één dak overzichtelijk te zien kun je gebruik maken van platformen als huurstunt.nl. Zij verhuren heel wat woningen per week en geven iedere beschikbare woning in een specifieke omgeving of regio weer. Maak je gebruik van huurstunt, dan is er best veel mogelijk. Zo kun je je aanmelden voor de woningnieuwsbrief of een oproep plaatsen. Met zo’n oproep laat je verhuurders weten dat jij (dringend) op zoek bent naar een huurwoning in Apeldoorn.

Lees meer  Het verhelpen van buitensluiting

 Huren of kopen, wat is nu beter?

Huren of kopen, dat is een discussie die eeuwig zal blijven bestaan. Het goede antwoord? Die is er eigenlijk niet. Welke van de twee je kiest hangt volledig af van jouw persoonlijke situatie. Wanneer je koopt wordt je eigenaar van de woning. Dit is natuurlijk prettig, maar als je een student bent die gewoon een studie wilt gaan volgen is dat hele kopen niet relevant. Waarschijnlijk kom je als student rond van een bijbaantje en ben je al blij wanneer je de huur kunt betalen.

huurwoningen apeldoorn

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024