Home > Nieuws > Het verhelpen van buitensluiting
Niet gecategoriseerd
|
28 maart 2023

Het verhelpen van buitensluiting

de slotenlijn

Heb je geen achterdeur en moet je het enkel doen met een voordeur? Dan kan het wel eens voorkomen dat je per ongeluk jezelf hebt buitengesloten. Daar sta je dan. De sleutel ligt binnen en je weet niet watje moet doen. Bel je bijvoorbeeld meteen een slotenmaker of probeer je zelf binnen te komen? Voordat je überhaupt een betrouwbare en niet malafide slotenmaker hebt gevonden, dien je dan ook al op onderzoek te gaan. Heb je geen tijd voor en zin om de slotenlijn te benaderen, dan is het beter om zelf naar binnen te komen.

Flipper- of hengelmethode

Deze methode ken je misschien van inbrekers, maar als je jezelf hebt buitengesloten is het een idee om deze technieken uit te proberen. Wanneer de deur niet in het slot is gedraaid dan kun je proberen om te flipperen. Dit doe je door een buigbaar kaartje, zoals een bankpas tussen de deur en het kozijn boven het slot te doen. Wanneer je het aartje richting het slot duwt, dan kun je in sommige gevallen het sluitmechanisme van de deur openen.

Een andere methode is de zogenoemde hengelmethode, wat de slotenlijn echter afraadt om te doen. Met deze methode kun je via de brievenbus en met een klerenhanger de deur open hengelen. Waarom wordt het afgeraden horen we je denken? Als het jou lukt om op deze manier de deur open te krijgen, dan weet je dat inbrekers dat ook kunnen. Als tip geeft het bedrijf om ’s nachts altijd het deur op slot te draaien en doe dit vooral ook als je even weg bent.

Lees meer  Heb jij een VOG nodig voor je beroep?

Sleutel uitduwen

Deze methode brengt risico’s met zich mee die we graag benoemen. Duw een afgebroken sleutel alleen eruit, wanneer je weet wat je doet omdat je met deze techniek volgens de slotenlijn juist veel schade aan je slot kan brengen. Als je sleutel in het slot is afgebroken, dan kun je met een punttang proberen de sleutel eruit te trekken. Ga daarbij nooit in de cilinder, omdat je hiermee de kans op schade vergroot.

Bel de slotenmaker

Wil je niet zelf gaan sleutelen of ben je bang dat je met bovengenoemde tips juist meer schade aan je slot toebrengt, dan raden wij altijd aan om toch contact op te nemen met een slotenmaker. Let hierbij erop dat je niet de eerste beste slotenmaker aanklikt op Google en kijk goed naar mogelijke keurmerken. De slotenlijn benoemd ook dat het keurmerk als het ‘Erkend Slotenmakers Keurmerk’ niet bestaat. Bel dus vooral naar bedrijven die dit keurmerk niet hebben en let dan bijvoorbeeld wel op het politiekeurmerk, het PKVW-beveiligingsadviseurs keurmerk.

de slotenlijn

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024