Home > Nieuws > Meer geld uitgeven dan nodig is en hoe je dit voorkomt
Niet gecategoriseerd
|
28 maart 2023

Meer geld uitgeven dan nodig is en hoe je dit voorkomt

goedkope trouwjurken

Hoe vaak gebeurt het wel niet, erachter komen dat het geld weer eens de deur uit gevlogen is. Het lijkt ongelofelijk. Als de geldberg maar groot genoeg is, kan dit natuurlijk wel goed gaan. Maar, het is wel lastig als die ruimte er niet is. Misschien wil je wel sparen, maar lukt dat zo niet. In het ergste geval kom je terecht bij het programma ‘Een dubbeltje op zijn kant’ of kom je in de schuldsanering terecht. Geen fijn vooruitzicht en gelukkig kan het ook vaak anders. Wil jij sparen en wat meer grip op jouw uitgaven? Check dan hier de tips.

Doe eens een maand sober

Geef jij normaal elke maand wel geld uit aan kleding? Doe het eens een maand niet. Ga je altijd erop uit, naar een hotel, restaurant of iets anders dat geld kost? Doe dat ook eens een maand niet. Kijk ook eens wat dit met jou doet. Hou jij dit wel vol?

Als je hier moeite mee hebt, dan is het een heel duidelijk teken, dat je moeite hebt om geld een tijdje vast te houden. Het glipt uit jouw handen. Je moet mentaal dus aan de slag met jezelf. Lukt dat jou niet? Kies dan voor bijvoorbeeld coaching. Dit kost geld, maar zal je waarschijnlijk ook geld opleveren.

Goedkope trouwjurken

Ga niet voor alles naar de duurste winkels. Dat is nergens voor nodig. Het is prima om, bijvoorbeeld voor de bruiloft, de goedkope trouwjurken als serieuze optie te zien. Er is niets mis met goedkope trouwjurken. Vind jij dit wel? Dan mag jij je ook afvragen, waarom jij dit vindt. Echte uitstraling komt toch vanuit het innerlijk, toch? Dan is het verschil tussen dure en goedkope trouwjurken, eigenlijk niet meer zo groot.

Lees meer  Hoe teken je een hert?

Overzicht

De meest effectieve manier om te weten waar het geld heen gaat, is nog altijd om een kasboek bij te houden. Degelijk en ouderwets? Jazeker. Maar het werkt gegarandeerd. Als jij eerlijk alles noteert in een maand tijd, krijg je een goed overzicht van waar jouw geld naar toe gaat. Als je dat weet is minder uitgeven geen punt meer of je komt erachter, dat je gewoon wat meer moet gaan verdienen. Dat kan natuurlijk ook.

Gerelateerde blogs

Contact

Bij schildersezelskopen vind je
alle infomatie over schildersezels,
schilderen en gerelateerde kunst
artikelen.Heb jij een vraag? Neem
gerust contact met ons op!
Stuur een mail naar:
info@schildersezelskopen.nl
© Schildersezelskopen 2024